Tens la joia amagada a les muntanyes i als rius, tens la pau de les estrelles i el silenci del sol.
Els ocells que tu empares m'ho han dit...

dijous, 28 d’abril de 2016

Contes sobre les colònies

Recull dels contes i llibres que s’han editat sobre les colònies, que permetran els nens i nenes preparar-les i reviure-les. 

Extret de l’e-colònies (http://www.e-colonies.cat/noticia/1223/especial/contes/sobre/colonies/&TA16)


Les colònies d’estiu (Eumo Editorial):
En Pau i la Laia comencen les vacances d’estiu i se’n van una setmana de colònies amb els amics del col·legi. Fan el viatge amb tren i s’ho passen d’allò més bé mirant el paisatge i cantant cançons. Baixen a l’estació i continuen el viatge caminant muntanya amunt fins arribar al poble on està la casa de colònies. Un poble petit on la gent és molt simpàtica. A les colònies no paren, fan de tot: jocs, piscina, curses, treballs manuals i jocs de nit abans d’anar-se’n a dormir i fins i tot han fet una acampada a la muntanya. Han fet tantes coses i s’ho ha passat tan bé que ja són a l’últim dia i el volen aprofitar al màxim, però han de marxar. Tornen tots a buscar el tren que els portarà a casa, però passa alguna cosa que... Voleu saber què passa? Tornaran tots a casa?

 
De colònies (Sd Edicions):
Les colònies són el tema central d’aquest tríptic de gran format, un llibre joc il·lustrat i sense paraules, ple de personatges, situacions i escenaris propis del temps de colònies. Les colònies són un lloc de trobada en el qual els nens i nenes, a més de gaudir del temps de lleure, aprenen a viure i a treballar en grup, milloren la seva capacitat d’expressió i de relació i, sobretot, viuen noves i enriquidores experiències. Desplega el teu tríptic i podràs conèixer l’activitat dels assistents a les colònies: què fan durant el dia? i a la nit? Segueix les il·lustracions i sabràs qui és qui a la casa de colònies, quines tasques duen a terme i, el més important, com es diverteixen. Juga i aprèn amb un enorme tríptic ple d’experiències divertides amb el qual t’ho passaràs bomba allà on siguis.
 
Un conte entranyable sobre les colònies que agradarà als que aviat tindran l’oportunitat de descobrir-les i a tots aquells que ja hi han anat i gaudeixen explicant o recordant com de rebé s’ho han passat. Un relat proper que parla de la vivència de les colònies infantils.
 
La Berta se'n va de colònies i això és tan emocionant! Ella i els seus companys de classe viuran un munt d'emocions: il·lusió, eufòria, ansietat, preocupació, curiositat, por, tristesa, enyorança, agraïment, amor... i així fins a més de 50 emocions diferents! Algunes d'elles, també les aprendran a regular amb l'ajuda de la mestra, dels monitors i monitores i també, gràcies al consol i als ànims dels seus amics i amigues.
 
Les colònies d’en Pep (Publicacions de l’Abadia de Montserrat):
En Pep va de colònies amb els nens de la seva classe. Ja veuràs que les colònies d'en Pep són una mica accidentades... Dins del conte trobaràs un adhesiu perquè hi escriguis el teu nom i l'enganxis a la motxilla. Que no la perdis!
 
Anem de colònies(Ed. Baula):
Un llibre de poemes on nens i nenes, nois i noies són els veritables protagonistes, juntament amb els mestres. Poemes clars, emotius i transparents, de poesia entusiasta i contagiosa.
 
De colònies (Ed. Molino):
Aquest és un joc molt divertit perquè els nens puguin participar de la lectura abans d'aprendre a llegir. Un conte de temàtica infantil que combina el text, que llegeix l'adult, amb dibuixos inserits en el text, que descobreixen els nens, permetent de seguir entre tots la història.
 
Objectiu: colònies!(Ed. Baula):
L’Albert es recupera a casa d’unes inoportunes angines. Mentrestant, els companys aniran de colònies, i ell no se les voldria perdre per res del món. Al cap i a la fi…, si ja es troba bé…, potser algú el podria ajudar en el seu objectiu? Per provar-ho necessitarà molta imaginació, un bon amic i haver estat atent a les classes d’anglès. Ah, i també un voluminomètrix!
 
T’atreveixes a passar por de debò? L’Álvaro, la Belén, la Cris i el David, la colla dels Sense Por, t’esperen amb les seves terrorífiques aventures. Les activitats en equip, els jocs, les excursions i les cançons sembla que donin un aspecte inofensiu a les colònies on passen uns dies Els Sense Por. No obstant això, aviat succeeixen uns fets estranys que indiquen la presència d’un psicòpata entre ells. I les històries de terror comencen a córrer de boca en boca…
 
Guia per a les colònies d’estiu (Ed. Estrella Polar):
Ja han arribat les vacances d'estiu, però, en comptes de passar aquests dies amb els seus millors amics i fer el bandarra a la platja o a la muntanya, en Charlie haurà d'enfrontar-se al seu pitjor malson: unes colònies d'estiu de reforç acadèmic, que resulten ser exactament com s’havia imaginat: llibres i pringats pertot arreu. Però en Charlie està decidit a boicotejar-los i convertir-se en l'heroi del moment. Podrà aconseguir-ho?
 
Recursos pràctics, propostes d'activitats i de centres d'interès, suggeriments de caire tècnic-organitzatiu i, fins i tot, un apartat dedicat a les colònies poc convencionals (campaments, rutes...).
 
Els tres volums de 100 anys de colònies de vacances a Catalunya (1893-1993) tenen la pretensió d’omplir un buit en la historiografia general de casa nostra i de manera especial en la historiografia educativa catalana. Es tracta d’una obra col·lectiva que té el mèrit principal d’oferir una panoràmica general sobre les colònies de vacances a Catalunya. El nostre és un país amb una llarga tradició de propostes educatives en l’àmbit de l’educació no formal. El llibre vol oferir una panoràmica general de com han nascut i s’han desenvolupat les colònies a Catalunya des de la seva primera colònia, el 1893, fins al cap de cent anys. Reunir per primera vegada en tres extensos volums, les dades més importants sobre les colònies de vacances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue's la teva!